Fiets Actief nummer 2-2016

 • Fiets Actief nummer 2-2016

  Fiets Actief nummer 2-2016

  Fiets Actief (New Skool Media)

  Editie Fiets Actief: nummer 2 – 2016

  In dit nieuwe nummer van Fiets Actief:
  Fietsroute Hoeksche Waard (uitknipkaart), Betoverend Toscane, de nieuwe Franse fietsroute La Vélo Francette en meer …

  In de bijgeleverde minigids wordt de stad Groningen en omgeving besproken. Hierin vindt u de uitknipkaart van het rondje Groningen.

  Zie voor meer informatie: Fietsactief.nl of newskoolmedia.nl

  Fiets Actief

  La Vélo Francette

  De fietsroute La Vélo Francette verbindt twee zeeën met elkaar: het Kanaal en de Atlantische Oceaan. De geheel bewegwijzerde route start bij de stad Caen in Normandië, en loopt via de Loirestreek zuidwaarts om te eindigen in de havenstad La Rochelle. De route is ruim 600 km lang. In juni 2015 is de route in gebruik genomen en heet officieel Vélo Route 43.

  Fiets Actief,Vélo-Franchette

  In de “Pays de la Loire” fietst u door de Mayenne, de Anjou en de Vendée. In het nieuwe nummer van Fiets Actief wordt een route van 174 km besproken. Deze route loopt van Domfront via Laval naar Angers langs de rivieren de Varenne, de Mayenne, de Oudon en de Maine.

  Het jaagpad langs de rivier de Mayenne op de Vélo Francette is een leuke fietsroute voor het hele gezin. De heuvels van de Mayenne bieden bij elke bocht weer een ander uitzicht op een kasteel, een molen of een dorp met een haventje aan de andere kant van de rivier.

  Domfront

  Domfront is een gemeente in het Franse departement Orne en telt 3995 inwoners. De gelijknamige middeleeuwse plaats maakt deel uit van het arrondissement Alençon.

  Angers

  Angers is een stad in het departement Maine-et-Loire, ongeveer 300 km ten zuidwesten van Parijs. Angers is de hoofdstad van het departement. De stad stamt uit de Romeinse tijd en is gebouwd op de oevers van de Maine. Een bezienswaardigheid is het kasteel van Angers, een 13e eeuws kasteel aan de oever van de Maine waar het Wandtapijt van de Apocalyps (eind 14e eeuw) tentoongesteld wordt. De omwalling bestaat uit 17 torens.

  • Cartografie: Cartographics.nl
  • bron: Fietsvakantiepagina.nl, Wikipedia.nl

  Deel deze pagina:
  Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on LinkedInEmail this to someonePin on PinterestShare on Google+Print this page

  Comments are closed.