Fiets Actief nummer 1-2017

 • Fiets Actief nummer 1-2017

  Fiets Actief nummer 1-2017

  Fiets Actief (New Skool Media)

  Editie Fiets Actief: nummer 1 – 2017

  In dit nieuwe nummer van Fiets Actief:

  Fietsroute Eupen in België (uitknipkaart), Douro Portugal, Vlaanderens mooiste, Unesco’s Mittelrheintal en meer … In de bijgeleverde minigids wordt het groen van De Hoge Venen besproken. Hierin vindt u de uitknipkaart van het rondje door het Natuurpark De Hoge Venen.

  Fiets Actief

  Zie voor meer informatie: Fietsactief.nl of newskoolmedia.nl

  Mittelrhein

  Mittelrhein is een geografische regio in Duitsland die haar naam dankt aan de Midden-Rijn, het gedeelte van de Rijn tussen Bingen/Rüdesheim en Bonn. Dit gedeelte van de Rijn staat ook wel bekend onder de naam Romantische Rijn.
  Fiets Actief

  In deze regio vindt veel wijnbouw plaats onder de naam wijnstreek Mittelrhein. Op de bergen langs de Rijn staan meer dan veertig middeleeuwse burchten. Het Rijndal tussen Bingen en Koblenz staat sinds 2002 op de Unescolijst van werelderfgoed.

  Rheinradweg

  De Rheinradweg of ook wel bekend als EuroVelo 15 in Duitsland loopt van Konstanz aan het Bodenmeer tot Emmerich aan de Nederlandse grens. De route verloopt eerst aan de noordelijke oever van de Rijn tot het drielandenpunt bij Basel waar Zwitserland, Duitsland en Frankrijk bij elkaar liggen. Vanaf hier verloopt de route tamelijk vlak naar het noorden door de warmste regio van Duitsland, het Markgräfler Land en de regio rondom de Kaiserstuhl waar de beste Riesling-druiven groeien.

  Na het wijnbouwgebied Rheinhessen en Mainz wordt de route voortgezet om dan in de fantastische regio van het Oberes Mittelrheintal aan te komen. Van Bingen tot Koblenz wordt dit deel ook wel de Romantische Rijn genoemd.

  Koblenz

  Op het punt waar Rijn en Moezel samenkomen bevindt zich het Deutsches Eck met een groot monument van keizer Wilhelm I. Op de rechteroever van de Rijn ligt het fort Ehrenbreitstein, ooit na Gibraltar de grootste rotsvesting van Europa. De naam van de stad verwijst naar haar ligging: ze gaat terug op het Latijnse confluentes, samenvloeiing. De stad ligt voor het grootste deel op de linker Rijnoever.

  • Cartografie: Cartographics.nl
  • bron: Mittelrhein Wikipedia.nl, Rheinradweg Rijnfietsroute.eu

  Deel deze pagina:
  Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on LinkedInEmail this to someonePin on PinterestShare on Google+Print this page

  Comments are closed.