ANWB Reizen-Magazine 5

ANWB Reizen Magazine

Editie: ANWB Reizen Magazine nummer 5 (mei) – 2017

In dit nieuwe nummer van ANWB Reizen Magazine:

Grand Tour Zwitserland, Kanaaleilanden, North Carolina (Verenigde Staten), Friuli (Italië), Gent, Japan per fiets, Langs de Noordzee, Sofia, zes Fly-Drives en nog veel meer reisverhalen en tips …

Zie voor meer informatie: anwb.nl

ANWB Reizen Magazine

Kanaaleilanden

De Kanaaleilanden zijn een groep eilanden in het Kanaal vlak voor de Normandische kust.

De eilanden behoren niet tot het Verenigd Koninkrijk, maar zijn autonome bezittingen van de Britse Kroon. De eilanden zijn geen leden van het Britse Gemenebest en de Europese Unie.

Historisch zijn de Kanaaleilanden het laatste overblijfsel van het Hertogdom Normandië, waardoor Engeland in 1066 werd ingelijfd en dat later de gebieden op het vasteland aan Frankrijk verloor.

ANWB Reizen Magazine, Kanaaleilanden

Guernsey

Guernsey is na Jersey het grootste eiland. De hoofdstad is Saint Peter Port. De staatsvorm is een constitutionele democratie. Saint Peter Port is niet alleen de hoofdstad van het eiland, maar ook een gezellige havenstad met een caleidoscoop aan architectonische stijlen als stille getuigen van het wisselende lot van het gebied.

Herm

Een eiland waar je jezelf alleen te voet kunt verplaatsen. Daar hoef je eigenlijk geen wandelroute voor te beschrijven. Het kleine Kanaaleiland Herm is een paradijsje voor wandelaars en rustzoekers. In nog geen anderhalf uur wandel je het eiland rond waarbij je verbaast zult staan over de variatie op het Caribisch aandoende eiland.

Het water is er kraakhelder en het strand haast wit, het smalle bos donker en de velden vol bloemen groen. Je kunt het allemaal beleven als je vanaf de haven direct het klifpad op loopt dat het hoog gelegen zuidelijke deel van Herm rondt. Daarbij heb je uitzicht op de ruige rotseilanden tussen de Kanaaleilanden. Onder je kan een papegaaiduiker weg vliegen en verder weg zijn buureiland Sark en moedereiland Guernsey te zien.

Sark

Sark is een rustig eiland waar gemotoriseerd vervoer verboden is. De lokale bevolking omzeilt dit verbod door hun landbouwtractoren te gebruiken als transportmiddel. Verder worden de fiets en paard en wagen gebruikt. Het eiland heeft een bevolking van rond de 600 inwoners. De economie is gebaseerd op het toerisme en de landbouw. Toeristen zijn voor een groot deel dagjesmensen die vanaf het vasteland of Guernsey komen. Het eiland beschikt over een aantal hotels en is vooral in trek bij wandelaars. 

• Cartografie: Cartographics.nl
• bron: Wikipedia Kanaaleilanden, Wikipedia, Guernsey

2017-05-08T13:02:30+00:00 mei 8th, 2017|Informatie, Magazine|