Fiets Actief nr 4 – 2017

Fiets Actief (New Skool Media)

Editie Fiets Actief: nummer 4 – 2017

In dit nieuwe nummer van Fiets Actief:

Fietsroute Herkenbosch (uitknipkaart), Het fietsrondje van…, Lezersroute vanuit Schagen, de Elberoute, Dwalen in de Dolomieten en meer … In de bijgeleverde mini streekgids wordt het Rijk van Nijmegen besproken. Hierin vindt u de uitknipkaart van het rondje langs de Maas met startpunt Roggel. Deze kaart is ook groot weergegeven in het magazine zelf.

 Zie voor meer informatie: Fietsactief.nl of newskoolmedia.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dolomieten (Italië)

Fiets Actief Magazine

Trentino-Zuid-Tirol  is een autonome regio in het noorden van Italië. De hoofdstad van Trentino-Zuid-Tirol is Trento. Trentino-Zuid-Tirol is verdeeld in twee provincies: Trente en Zuid-Tirol (officieel: Autonome Provincie Bozen-Zuid-Tirol). De provincie Trente is nagenoeg volledig Italiaanstalig met zeer kleine Duitse minderheden. De provincie Zuid-Tirol is in grote meerderheid Duitstalig met een Italiaanse minderheid. Van de totale bevolking spreekt ongeveer zestig procent Italiaans en bijna veertig procent Duits. De Duitssprekende minderheid wordt Zimbern genoemd.

Trentino heeft meer dan 400 kilometer aan fietspaden. Er zijn 10 bewegwijzerde routes, van de Valle dell’Adige tot Val di Non. Trentino is ongeveer twee uur vliegen vanaf Schiphol. Kijk ook eens op: visitvalsugano.it voor routekaarten.

De Dolomieten zijn een bergketen in Italië die deel uitmaken van de Zuidelijke Kalkalpen. Typisch voor de Dolomieten zijn de steile rotswanden en pieken, die zijn ontstaan door erosie en verwering. De bergketen is opgesplitst in twee delen: het oostelijke en het westelijke. De hoogste top van de Dolomieten, de Marmolada, is 3343 meter hoog.

Het rijk van Nijmegen

Een fietsroute langs Maas en Waal in het Fiets Actief magazine. Tussen Maas en Waal is het prachtig fietsen. Door eeuwenoude landgoederen waar je langs kastelen en kerken fietst en leuke dorpen te zien zijn. De start van de fietsroute is vanuit Wijchen en de afstand is 65 km, met een verkorte route kom je uit op 48 km.

Nationaal Park De Meinweg

Nationaal Park De MeinwegHet Nationaal Park De Meinweg is geologisch gezien van grote betekenis, door het voor Nederland unieke terrassenlandschap, met een drietal steile overgangen tussen de verschillende terrassen. Deze zijn ontstaan door erosie van de in het verre verleden door Rijn en Maas afgezette sedimenten én door verschuivingen in de aardkorst. Het totale hoogteverschil tussen de drie terrassen bedraagt 50 meter.

Het Roerdal ligt 30 meter boven N.A.P. en het Beatrixplateau op 80 meter. Dwars op de terrassen zijn twee beekdalen ontstaan: het dal van de Boschbeek en van de Roode Beek. Tussen deze beken en beekdalen liggen stille vennetjes en uitgestrekte bossen en heidevelden. Het ligt in de meest oostelijke hoek van Midden-Limburg en is aan drie kanten omsloten door Duitsland. Door eeuwenoud gebruik van deze gronden kent De Meinweg een lange geschiedenis. De naam Meinweg is ontstaan uit het Keltische woord ‘gemeyne’, wat gemeenschappelijk of samen betekent.

 

 

 

• Cartografie Fiets Actief: Cartographics.nl
• bron: Trentino Wikipedia.nlNationaal Park de Meinweg

2017-07-10T08:19:47+00:00juli 10th, 2017|Magazine, Media, Toerisme, Uitgever|