Plustaken Studievaardigheden

Plustaken Studievaardigheden

De Uitgeverij Delubas in Drunen geeft voor de beste leerlingen in de groepen 5 tot en met 8 in het basisonderwijs een nieuwe serie werkboeken uit in de categorie Plustaak. Cartographics heeft voor het tot stand komen van deze Plustaken Studievaardigheden een aantal kaarten verzorgd die een aantal vragen ondersteunen of waarmee juist een vraag beantwoord moet worden.

Gemiddeld hebben zo’n 10 tot 25% van de kinderen in een groep wat meer uitdaging nodig. Deze snelle leerlingen kunnen vaak wel wat extra werk gebruiken. Ze zijn meestal eerder dan de rest klaar zijn met het reguliere werk.

Plustaken Studievaardigheden

Opdrachten

De opdrachten in deze werkboeken sluiten aan bij de criteria die gesteld worden aan materiaal voor de betere leerlingen. Zo worden kinderen door het gebruik van open vragen uitgedaagd zelf tot een eigen antwoord of uitwerking van een opdracht te komen. Alle opdrachten binnen een taak sluiten aan op hetzelfde leerdoel. Tussen de verschillende leerdoelen en leerstofinhouden bestaat een grote variatie. Zo leren de kinderen uit de verschillende groepen heel verschillende oplossingsstrategieën toe te passen.

Voor meer informatie en het verkrijgen van de Plustaken Studievaardigheden kunt u kijken op de website van de uitgeverij: www.delubas.nl

2017-07-07T13:55:27+00:00juli 14th, 2017|Boek, Uitgever|