Fiets Actief nr 5 – 2017

Fiets Actief (New Skool Media)

Editie Fiets Actief: nummer 5 – 2017

In dit nieuwe nummer van Fiets Actief:

Fietsroute Schipluiden (uitknipkaart), Het fietsrondje van… , per fiets en pont door Midden-Nederland, het eiland Noirmoutier (Frankrijk), Fietsroute Die Bergstrasse nabij Heidelberg en meer … In de bijgeleverde mini streekgids wordt het Friese Grou en De Alde Feanen besproken. Hierin vindt u de uitknipkaart van het rondje langs de Friese Meren met startpunt Grou. Deze kaart is ook groot in het magazine te zien.

Fiets Actief

Zie voor meer informatie: Fietsactief.nl of newskoolmedia.nl

Noirmoutier

Het Île de Noirmoutier of Noirmoutier is een eiland voor de Franse kust in de baai van Bourgnef, even ten zuiden van de monding van de Loire. Het eiland bestaat uit drie duidelijk te onderscheiden delen: rotsen in het noorden, duinen in het zuiden, oosten, en daar tussenin zoutmoerassen. Het eiland is gekend door de Passage du Gois, een weg van 4,5 km die bij hoogtij onder water loopt en alleen berijdbaar is bij laagtij. Sinds 1971 is er ook een brug.

Fiets Actief,Noirmoutier

Le Passage du Gois

Een bijzonder fenomeen en nationaal monument. Wanneer het eb is, afhankelijk van de getijden 2 x per dag, rijden dagjesmensen af en aan over de weg die bij hoogwater onzichtbaar is. Schelpenzoekers struinen het wad af op zoek naar mosselen, oesters en zeeschelpen. Veel naamsbekendheid kreeg Île de Noirmoutier tijdens de Tour de France van 2011. Toen startte het peloton op het eiland op en staken de renners de Passage du Gois over. 

Kenmerkend voor het landschap van Noirmoutier zijn de zoutmoerassen, waar acht maanden per jaar zout gewonnen wordt op traditionele wijze.

Naast deze bekende bezienswaardigheden heeft Noirmoutier nog veel meer te bieden. De hoofdplaats van het eiland Noirmoutier-en-l’Île heeft smalle straatjes, witte huisjes, leuke vissershaven en een imposante vesting. Het kasteel is eind 12e eeuw gebouwd. Tijdens een bezoek heb je vanaf de vestingmuur een bijzonder mooi uitzicht op de oceaan, de stad en de zoutpannen. En in de donjon van het vroegere kasteel is een museum gevestigd. Het eiland Noirmoutier leent zich, voorzien van talrijke fietspaden, wonderwel als fietsbestemming. Een ideale manier om de rijkdommen van het eiland te ontdekken.

Tussen land en zee biedt het eiland Noirmoutier kwaliteitsproducten waaronder oesters en andere schelpdieren, aardappelsoorten zoals de beroemde bonnotte, natuurzeezout, vissen en schaaldieren.

• Cartografie: Cartographics.nl
• bron: Noirmoutier Wikipedia.nl, Vendée toerisme

2017-08-04T09:14:42+00:00augustus 4th, 2017|Magazine, Media|