ANWB Reizen Magazine 11-2017

ANWB Reizen Magazine

Editie: ANWB Reizen Magazine nummer 11 (november) – 2017

In dit nieuwe nummer van ANWB Reizen Magazine:

Bazel en Straatsburg, Sardinië, Franse Alpen, Kaapstad; 10 hoogtepunten aan de voet van de Tafelberg, Het Werelderfgoed van Duitsland, Griekse wandeleilanden Andros & Tinos en nog veel meer reisverhalen en tips in dit nummer van ANWB Reizen Magazine …

Zie voor meer informatie: anwb.nl

Reizen Magazine

Andros & Tinos

Andros

is een eiland dat behoort tot de Cycladen, een Griekse eilandengroep die zich in de Egeïsche Zee bevindt, ten oosten van de Peloponnesos.

Andros wordt ook wel het eiland van de bronnen genoemd. En die zijn er dan ook in overvloed. Het groene binnenland is doorspekt met bronnen en bergstroompjes, omgeven door een rijkelijke begroeiing. Bovendien beschikt Andros over prachtige stranden. Door de aanwezigheid van veel waterbronnen heeft de natuur zich hier op een indrukwekkende manier kunnen ontwikkelen. Oude paden brengen je op de mooiste plekjes en als je uitgewandeld bent, wachten fraaie zandstanden en verscholen baaien op je.

Reizen Magazine,Andros,Tinos

Het eiland heeft diverse havens: Batsi en Gavrio aan de westkust, Chora en Korthi (ten zuiden van Chora) aan de oostkust. Chora wordt ook wel de gelijknamige hoofdstad genoemd.

Tinos

Tinos ligt midden tussen Andros en Mikonos. Hoewel men tweemaal per dag vanuit Piraeus met de boot naar Tinos kan, en er vanuit Rafina nog vaker (snel)boten naar Tinos afvaren, wordt het eiland nog weinig bezocht door buitenlandse toeristen.

Het eiland is bij de Grieken bekend vanwege de kerk in de stad en daar komt de hectiek ook vandaan. Bedevaartgangers bezoeken de kerk en zoeken het vertier daarna bij de terrassen, tavernes en winkels. De gezellige drukte rondom de haven is er een van Griekse aard. Buiten de stad is het rust en kalmte wat er heerst. In het landschap vallen de duiventillen op. Deze stammen uit de Venetiaanse tijd en zijn met name op Tinos een in het oog springend onderdeel van de omgeving.

Op een aantal plaatsen op Tinos wordt marmer gevonden en bewerkt. Met name in het dorpje Pyrgos, in het noordoosten van het eiland, is de marmerproductie van groot belang. Dit plaatsje is ook de plek waar veel beroemde Griekse kunstenaars geboren werden en/of werkten.

• Cartografie: Cartographics.nl
• bron: Wikipedia AndrosWikipedia Tinos, Griekenland.net

2017-12-18T08:45:37+00:00oktober 2nd, 2017|Informatie, Magazine, Media|