Fiets Actief nr 7 – 2017

Fiets Actief (New Skool Media)

Editie Fiets Actief: nummer 7 – 2017

In dit nieuwe nummer van Fiets Actief:

Fietsroute Milheeze (uitknipkaart), Het fietsrondje van…, De Utrechtse Heuvelrug, Smullen van Salland, Interrail 2.0, één ticket en vier steden, Corfu, baaien, bomen en bergjes en meer … In de bijgeleverde mini streekgids een fietsroute op de Hondsrug in Drenthe. Hierin vindt u de uitknipkaart van het rondje Grolloo. Deze kaart is ook groot weergegeven in het magazine zelf.

Fiets Actief

 

 

 

 

 

 

Zie voor meer informatie: Fietsactief.nl of newskoolmedia.nl

Corfu

Corfu is het noordelijkst gelegen Griekse eiland in de Ionische Zee. Het behoort met onder meer Zakynthos en Kefalonia tot de Ionische Eilanden.

Korfoe ligt in het noordwesten van Griekenland, zo noordelijk dat het deels voor de kust van Albanië en deels voor die van Griekenland zelf ligt. De kortste afstand tot Albanië is slechts twee kilometer.

De hoofdstad van het eiland is het gelijknamige Corfu-stad (Korfoe) of Kerkyra, en ligt aan de oostkust van het eiland.

Fiets Actief,Corfu

De kust is veelal rotsachtig, in de vele baaien vindt men grindstranden. Dat is een van de redenen waarom snorkelen zo populair is op Korfoe. Het hoogste punt van het eiland is de 906 meter hoge Pantokrator.

Vanwege de relatief hoge regenval is het eiland zeer groen en heeft het een gunstig klimaat. Het is dan ook een populaire vakantiebestemming.

Op veel plaatsen komen olijfbomen voor. Tijdens de Venetiaanse tijd werd aan bewoners een premie van een goudstuk beloofd voor elke tien olijfbomen die geplant werden. De Venetiaanse behoefte aan olie was groot. De bewoners hebben op elk vrij stukje land olijfbomen geplant. Ook nu nog vormt olijfolie een belangrijk product op Korfoe. Vóór de opkomst van het massatoerisme werd de prijs van de grond op het eiland voornamelijk bepaald door het aantal olijfbomen. De olijven worden op Korfoe geoogst door grote netten op de grond onder de bomen uit te rollen en twee tot driemaal per week de afgevallen rijpe olijven te verzamelen. Olijfbomen op Korfoe hebben karakteristieke gaten in de stam die zouden veroorzaakt worden door een parasitair insect. Dit verandert niets aan de kwaliteit van de olijven.

Kerkira (Corfu-stad)

Is de levendige hoofdstad van Corfu (Korfoe) met een authentiek centrum met veel smalle straatjes, twee forten, talloze winkels en uitgaansmogelijkheden. Overdag kan het erg warm zijn in Kerkira in de zomer. Corfu-stad is een absoluut hoogtepunt, het is zonder twijfel één van de leukste en mooiste steden van Griekenland. De fraaie forten, de huizen in Venetiaanse stijl, de indrukwekkende pleinen, de smalle steegjes en gezellige terrasjes, kortom, het is een stad die veel indruk maakt. Wanneer je op Corfu bent dan is ook het Achilleion paleis van Koningin Sisi een aanrader en natuurlijk Kanoni, dat een fraai uitzicht biedt op het meest schilderachtig gelegen kerkje van Corfu. Maar er is meer; bezoek de tientallen mooie zandstranden en haventjes, de prachtige bergdorpen, de indrukwekkende historische monumenten en de prachtige natuur!

Het noorden van Corfu is erg divers in zowel natuur, stranden als hoogtes. De westkust van Corfu heeft mooie zandstranden zoals Arillas en Glyfada. De oostkust van het Griekse eiland heeft fraaie kiezelstranden bij Kassiopi. Daar kun je ook prima snorkelen in de vele kleine baaitjes met kraakhelder zeewater.

• Cartografie: Cartographics.nl
• bron: Corfu Wikipedia.nl, Griekenland.net

2017-11-12T14:50:27+00:00november 12th, 2017|Magazine, Media, Toerisme, Uitgever|