Fiets Actief nr 8 – 2017

Fiets Actief (New Skool Media)

Editie Fiets Actief: nummer 8 – 2017

In dit nieuwe nummer van Fiets Actief:

Fietsroute Volendam (uitknipkaart), Het fietsrondje van…, Fietsen in en om Berlijn, Sprookjeswinter langs de Vecht, Toeren langs de Atlantische kust tussen Porto en Lissabon en meer … In de bijgeleverde mini streekgids een fietsroute op de Noordelijke Veluwe. Hierin vindt u de uitknipkaart van het rondje Elburg. Deze kaart is ook groot weergegeven in het magazine zelf.

Fiets Actief

Zie voor meer informatie: Fietsactief.nl of newskoolmedia.nl

Porto

Porto is de tweede stad van Portugal. Het is na de Algarve en de hoofdstad Lissabon de populairste bestemming binnen Portugal. Deze website is bedoeld voor toeristen die Porto voor de eerste keer of tweede keer gaan bezoeken en willen weten welke hoogtepunten ze zeker niet over mogen slaan tijdens hun bezoek aan de stad. Het is namelijk niet mogelijk om alle bezienswaardigheden en hoogtepunten van de stad in één stedentrip te proppen. Er zijn natuurlijk een aantal hoogtepunten in Porto die je gezien of gedaan moet hebben. Fiets Actief,Porot,Lissabon

Porto staat voornamelijk bekend om zijn porthuizen en om de historische wijk Ribeira. Ironisch genoeg liggen de meeste porthuizen niet in Porto, maar in Gaia dat aan de andere zijde van de Douro ligt. Toch zijn er in Porto meer dan genoeg bezienswaardigheden te vinden. Niet voor niets is het gehele oude centrum met enkele oude historische gebouwen op de Werelderfgoedlijst van de Unesco geplaatst. Wat opvalt als je door Porto loopt is dat de stad een grote opknapbeurt ondergaat. Overal in de stad zie je kranen staan en huizen in de steigers. Dit is al zo sinds 1996 toen de stad op de Werelderfgoedlijst werd gezet. Door de financiële injectie die hiermee gepaard ging kon de stad zijn oude grandeur terugkrijgen.

Toch verliest de stad niets van zijn oude en gezellige charme, ondanks dat hij er steeds beter uit gaat zien. Dit komt voornamelijk doordat de oorspronkelijke bewoners in de oude wijken in het centrum blijven wonen. De Ribeira bestaat hoofdzakelijk uit kleine smalle steegjes en straatjes die soms heel steil kunnen zijn. Daarnaast zijn er ook overal trappen te vinden om het behoorlijke hoogteverschil tussen de verschillende delen van de stad op te vangen.

Lissabon

Lissabon is de grootste stad en de hoofdstad van Portugal. De stad ligt in het centraal westelijke deel van het land op de oevers van de rivier de Taag niet ver van de Atlantische Oceaan vandaan. De stad is volgens de legendes gesticht door de Griekse held Odysseus. Deze koning van Ithaka stichtte de stad tijdens zijn beroemde zeereis de Odyssee. Of dit ook echt zo is weet niemand zeker maar wel is bekend dat Lissabon door de eeuwen heen door meerdere volken is veroverd en geregeerd. Met name de Romeinen en de Moren hebben een grote invloed gehad op de ontwikkeling van de stad. Vanaf de twaalfde eeuw kwam de stad in handen van het toenmalige Koninkrijk Portugal die al snel van de stad hun hoofdstad maakte.

Hierdoor werd Lissabon de plaats waarvan de verschillende zeevaarders en ontdekkingsreizigers vertrokken en de verkenden en veroverden. Dit niet zonder succes en Portugal werd één van de machtigste landen ter wereld. Tegenwoordig is Lissabon een prachtige stad die geliefd is bij toeristen maar ook door zijn bewoners. De meeste toeristen brengen een bezoek aan de stad om zijn prachtige bezienswaardigheden en zijn gezellige uitgaansleven. Met name de oudere wijken van de stad zoals Bélem, Alfama en de Bairro Alto zijn populair.

Taag

De Taag is een rivier van meer dan 100 kilometer die in het oosten van Spanje in de Sierra de Albarracín ontspringt. Uiteindelijk mondt hij uit in de Atlantische Oceaan bij de stad Lissabon. Hierdoor zorgt de Taag er niet alleen voor dat er in Lissabon een belangrijke haven te vinden is maar in de omgeving van Lissabon zijn er dankzij de Taag tal van prachtige natuurgebieden te vinden. Over de Taag bij Lissabon zijn er twee grote bruggen te vinden de Ponte 25 de Abril en de Vasco de Gama-brug. De Vasco de Gama-brug is met zeventien kilometer de langste brug van Europa.

• Cartografie: Cartographics.nl
• bron: Porto Wikipedia.nl, Steden.net Lissabon Wikipedia.nl,

2017-12-18T09:32:49+00:00december 22nd, 2017|Magazine, Media, Uitgever|