Gran Fondo Drenthe 2018

NL Tour Rides

De NL Tour Rides verzorgd elk jaar diverse wielrentochten door het hele land met een toertochtkalender van maart tot en met oktober. De toertochten zijn voor de recreatieve, geoefende en fanatieke amateurwielrenners. De NL Tour Rides evenementen onderscheiden zich in kwaliteit, prachtige routes en een bijzonder programma, veelal georganiseerd vanaf unieke locaties.

De 2018 kalender van NL Tour Rides omvat de Tour Rides Series met 9 wielertochten, de Gran Fondo Series met 6 tochten en een aantal special events.

Cartographics verzorgd vanaf dit jaar de kaarten voor deze wielrentochten. De drie etappe afstanden zijn in één overzichtelijke kaart weergegeven en tonen met duidelijke symbolen de locaties waar men als renner moet opletten voor een gevaarlijke kruising of afdaling, waar routes gesplitst worden en waar de verzorgingsposten zich bevinden.

Gran Fondo Drenthe 2018

Startlocatie: Wielerbaan Noord Nederland in Assen

De Gran Fondo Drenthe wordt gereden op zondag 25 maart en kent drie afstanden; 80 km – intense, 110 km – endurance en 160 km – epic. Alle afstanden starten en finishen vanaf de Wielerbaan Noord Nederland in Assen. Net als in de profkoers Parijs-Roubaix finish je dus bij een echt Velodrome. Je slingert, draait en keert in het Drentse land om minimaal 15 km kasseien te verslaan. Doe je de 160 km dan bedwing je zelfs meer dan 21 km Drentse flinten, verdeeld over 14 stroken.

In 2018 zijn er zes tochten die deel uitmaken van de Gran Fondo Series:

22 april Gran Fondo Rosa
10 mei Gran Fondo Amsterdam
10 juni Gran Fondo Brabant
26 augustus Gran Fondo Rotterdam
9 september Gran Fondo Veluwe

Voor meer informatie over deze wielertochten: https://www.nltourrides.nl

NL Tour Rides, Gran Fondo

Nummering kasseistroken (zie kaart hierboven):

1: Blankeveen in Grolloo

2: Steenhopenweg in Douwen

3: Egbertsweg in Elp

4: Schaapstreek in Odoorn

5: Boshof in Odoorn

6: Hammersweg in Odoorn

7: Zweloerveld in Wezup

8: Twaalf Ellenweg in Gees

9: Weerdingerzandweg in Valthe

11: Dalakkerweg in Exloo

12: Bosrand in Exloo

13: Boslaan/Voorbosweg in Exloo

14: Steenhopenweg in Drouwen

2018-03-19T09:27:37+00:00maart 19th, 2018|Sport|