Gran Fondo Rosa 2018

NL Tour Rides

De NL Tour Rides verzorgd elk jaar diverse wielrentochten door het hele land met een toertochtkalender van maart tot en met oktober. De toertochten zijn voor de recreatieve, geoefende en fanatieke amateurwielrenners. De NL Tour Rides evenementen onderscheiden zich in kwaliteit, prachtige routes en een bijzonder programma, veelal georganiseerd vanaf unieke locaties.

De 2018 kalender van NL Tour Rides omvat de Tour Rides Series met 9 wielertochten, de Gran Fondo Series met 6 tochten en een aantal special events.

Cartographics verzorgd vanaf dit jaar de kaarten voor deze wielrentochten. De drie etappe afstanden zijn in een overzichtelijke kaart weergegeven en tonen met duidelijke symbolen de locaties waar men als renner moet opletten voor een gevaarlijke kruising of afdaling, waar routes gesplitst worden en waar de verzorgingsposten zich bevinden.

Gran Fondo Rosa 2018

Startlocatie: Park Hartenstein in Oosterbeek

De Gran Fondo Rosa wordt gereden op zondag 22 april en kent drie afstanden; 80 km – intense, 110 km – endurance en 160 km – epic. 

Alle afstanden starten en finishen vanaf het Park Hartenstein in Oosterbeek. De routes volgen grotendeels de routes van de Ronde van Italië etappes die in 2016 in Gelderland werd verreden. De route is een mix van pittige klimmetjes, afgewisseld met vlakke stukken dijk en glooiend heuvellandschap. De klimmetjes zijn op de Italiaanseweg, Holleweg, Berg en Dal, Menthenberg en de Posbank op de Veluwezoom. Alle afstanden hebben minimaal twee verzorgingsposten met uitgebreide verzorging.

In 2018 zijn er nog vier tochten die deel uitmaken van de Gran Fondo Series:

10 mei Gran Fondo Amsterdam
10 juni Gran Fondo Brabant
26 augustus Gran Fondo Rotterdam
9 september Gran Fondo Veluwe

Voor meer informatie over deze wielertochten: https://www.nltourrides.nl

NL Tour Rides

2018-04-16T12:44:43+00:00april 18th, 2018|Sport|