Tour Rides Series

De Tour Rides Series verzorgd elk jaar diverse wielrentochten door het hele land met een toertochtkalender van maart tot en met oktober. De toertochten zijn voor de recreatieve, geoefende en fanatieke amateurwielrenners. De NL Tour Rides evenementen onderscheiden zich in kwaliteit, prachtige routes en een bijzonder programma, veelal georganiseerd vanaf unieke locaties.

De 2018 kalender van NL Tour Rides omvat de Tour Rides Series met 9 wielertochten, de Gran Fondo Series met 6 tochten en een aantal special events.

Cartographics verzorgd vanaf dit jaar de kaarten voor deze wielrentochten. De drie etappe afstanden zijn in één overzichtelijke kaart weergegeven en tonen met duidelijke symbolen de locaties waar men als renner moet opletten voor een gevaarlijke kruising of afdaling, waar routes gesplitst worden en waar de verzorgingsposten zich bevinden.

Le Tour Ride

Datum: Zaterdag 7 juli 2018
Startlocatie Leiden: Universitair Sportcentrum Leiden

De toertocht kent drie afstanden; 80 km – intense, 115 km – endurance en 150 km – Epic.

Alle afstanden starten en finishen vanaf het Universitair Sportcentrum Leiden in Leiden. 

Op de dag van de start van de Tour de France 2018 gaat ook deze toertocht van start. In 1978 startte de Ronde van Frankrijk in Leiden. De renners vertrokken destijds vanuit de Groenoordhallen. Leiden was 40 jaar geleden het decor van de start van de Tour de France. Onder miserable weersomstandigheden wist Jan Raas de proloog te winnen. Later die dag verklaarde de organisatie de uitslag ongeldig en werd er de volgende dag zonder gele trui drager gestart richting St. Willibrord. Raas won ook daar doodleuk om nu wel de Gele Trui aan te mogen trekken. Alle afstanden hebben onderweg verzorgingsposten met uitgebreide verzorging.

 

Voor meer informatie over deze wielertochten zie: https://www.nltourrides.nl